Tänään. Ohjeita itselle. 18.6.18

Kiukuttelin tänään itseni ja naiseni iloksi aiheesta raha. Mistä sitä saa ja kuka sitä tekee ja miksi sitä ei meille tule? Noista ajatuksista sitten myös kumpusi tapahtumattomista asioista ahdistuminen ja pakonomainen tarve huolestua kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta.

On siis tilanne etten saa kesäkuun ajalta mistään rahaa. Olen palkattomalla pällilomalla (burnis, masennus, syöpä) suurimman osan tätä kuuta. Ja nyt kun mieli on alkanut nousta masiksen tervaisen tahmaisesta suosta, niin se koittaa järkeillä käytännön asioita kuntoon. Omalla, ihanan kannustavalla tyylillään:

  • Sä et oo osallistunu rahallisesti yhteiseen elämiseen tässä kuussa. Taidat olla vähän luuseri.
  • He! Nyt on hyvä hetki alkaa taas ahdistua kaikesta mitä ei ole vielä tapahtunut! Yes, kiva kun masennus hellittää niin voidaan aloittaa arkinen, normaali huolestuminen uudestaan!! Wuhuu..!!
  • Eikä me mitään enää löysäillä, hypätään saman tien täysillä siihen samaan kyytiin millä mies alunperinkin ajettiin heikommalle hapelle. Sitä se elämä nyt vaan on, suorittamista ja kiirettä. Ja muista, että itsensä vertaaminen toisiin ja heidän miellyttäminen on tie sun omaan onneen!

Joo. Fuk it!


Käsitellääs aihe raha eka:

Älä huoli siitä rahanpaskasta, se on välttämättömyys tässä maailmassa ja sun haluamalla elintasolla. Opettele suhtautumaan siihen positiivisesti. Ja mieti mitä sä tekisit, jos raha ei olisi missään elämän yhtälöissä mukana? Tekisitkö sitä mitä juuri nyt teet vai onko sun intohimot jossain muualla? Jos on, niin missä? Kun sen keksit, tee suunnitelma miten pääset niitä asioita tekemään.

Se mitä teen suurimman osan ajastani, tekisin sen myös ilman rahallista korvausta.

  • Jädebisneksen kehittäminen, markkinointi ja siihen liittyvät haasteet
  • Valokuvaaminen
  • Kirjoittaminen
  • Vessahetket
  • Syöminen
  • Nukkuminen
  • Sanna (vai oisko tästä mahis saada palkkaa?)

Joten olen päässyt melko pitkälle sen suhteen, että teen niitä asioita mistä tykkään. Ja yhdestä niistä saan ehkä vähän taaloja elämistä varten. Ja muistutus itselle ettei ole missään nimessä väärin tai jotenkin pahasta jos saisit rahaa noista muistakin asioista. Se raha vaan ei ole se ensisijainen motivaattori.


Seuraavana toisten miellyttäminen ja itsensä vertaaminen muihin: 

Tekeminen ja jaksaminen eivät ole vertailukelpoisia suhteessa muihin ihmisiin. ”En suorittanut ihmemääriä, vaan liikaa omiin voimavaroihin nähden. Jokaisen on löydettävä lepoalueensa. Tekemisellä ei pidä tehdä arjesta taakkaa… Kun ei ole liikaa ihmisten vaikutuspiirissä, löytää oman hitaan tyyliin elää.”

– Jere, 39v. Skitsofrenia

Pätkä on kirjasta ”Error- Mielen häiriöitä”, josta tuo lause kolahti ja uppos. Mä oon melkein kaikessa mun tekemisessä verrannut aina itseäni johonkin toiseen. Ja yleensä se toinen on ollut sen tekemisen suhteen useamman vuoden mua edellä. Jos mä en pääse siihen samaan tekemisen tasoon parin kuukauden jälkeen, niin tunnen olevani epäonnistunut.

Siinä ei ole mitään pahaa jos sulla on idoleita jotka inspiroi sua kehittymään ja tekemään duunia sun tavotteiden eteen. Yleensä sieltä sitä intoa ja motivaatiota saakin parhaiten kaivettua. Mutta ole kärsivällinen. Vaikka pidät itseäsi ihmemiehenä, niin kyllä sä silti oot ihan Marko perusjätkä, joka tarttee aikaa oppimisprosessiin. Ole itsellesi lempeä ja anna lupa olla autettavana.


Vikana tapahtumattomista asioista huolehtiminen ja ahdistuminen:

Asioilla on tapana järjestyä, don´t you worry boy!

– Marko Rossin terve mieli

Tätä tyyppiä mulla on ollut ikävä. Toi asenne on vieny ja kantanu mua mitä ihmeellisimpiin paikkoihin ja pitäny musta huolta. Ja tähän kaveriin mä haluan tutustua uudelleen.

Niistä tapahtumattomien asioiden huolehtimisista ei kauheasti ole hyötyä. Yleensä sä vaan saat sun päivän ketuiks kun kierit omissa negaskenaarioissas. Joten nauti siitä hetkestä missä oot tai jos mieli harhailee tapahtumattomiin, niin kuvittele niiden menevän hyvin. Sanotaan ettei pessimisti pety, mutta sä oot kyllä pessimistinä yks ihan hemmetin raivostuttava tapaus. Se ei sulle vaan sovi.


Tiedosta myös, ettet ole ihan vielä täysissä sielun voimissas. Sulla on ollut rankahko ja tapahtumarikas vuosi tähän mennessä (äläkä perhana nyt ala verrata omia kokemuksiasi kenenkään toisen kokemuksiin). Joten ole kärsivällinen ja jos mieli ei jaksa, niin anna sen levätä. Susta ei sairaana ole kellekään hyötyä, etkä voi silloin auttaa ketään. Joten hoida itsesi eka kuntoon.

Sä oot ihan hyvä tyyppi. Ja sä oot oikeasti onnekas, kato kuka sun vierellä arjessa kulkee!!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.