Valokuvaus. Pienten valojen käyttö. 9.6.18

Hitto, nyt en muista kenen instafeedistä sain idean kokeilla kuvata erillisten, pienten valonlähteiden avulla. Heti kun löydän sen kaverin nimen, niin lisään sen tänne heti.

Idea on siis kuvata hämärässä huoneessa muutaman tuikun valossa. Ja nyt näyttää olevan kovasti muotia nuo isot aurinkolasit ja valonauhat, joten nekin piti kuvaan saada.


Esityö:

Odota, että nainen menee illalla sänkyyn. Ilmesty innosta hötkyten makkariin kameran, aurinkolasien ja muutaman lampun kanssa. Älä kerro heti ideaa vaan heitä tavarat sängyllä ja asettele jalusta paikoilleen.

Ihmettele sitten, miksei nainen ole asetellut lamppua, kirjaa ja itseään valmiiksi. Muista huokaista äänekkäästi. Laita sitten itse kaikki kohdilleen ja pyydä sängyssäsi makaavaa henkilöä hymyilemään. Voilà!!

Voit myös kertoa jonkun vitsin millä saat mallin rentoutumaan. Pidä kuitenkin pieni turvaetäisyys, ainakin sen verran minkä linssin pituus antaa myöten.


psx_20180610_011220
F2.8 – Iso100 –  S1/40
psx_20180610_011644
F2,8 – Iso 100 – S1/50
psx_20180610_010511
F2.8 – Iso100 – S1/40

Toteutus:

Yksi lamppu tungetaan tyynyn ja kohteen väliin, valo ylös. Toinen lamppu kiinnitetään jonnekin kuvaajasta katsottuna oikealle takaviistoon valaisemaan laajemmin koko huonetta. Ja otsalamppu kuvaajan päähän josta säädettynä himmeä valo suoraan kohteen naamaan (jonka huomasin myöhemmin sojottavan kyllä suoraan kattoon).

Niin ja sitten valonauhojen asettelu. Noh, nyt ne vaan tuli sen enempiä suunnittelematta sohaistua jotenkin tuonne kirjan ja tyynyn maastoon.

Unohda sitten se jalustan käyttö ja ota kuvat käsivaralla kun intoilet liikaa.

Lopuksi raw-kuvien jälkikäsittely kännykässä photosop expressillä.

20180610_130830-01
Otsalamppu 25e, kynävalo 10e ja toi ylin mötiskö 4,90e. Taitaa kaikki löytyä motonetistä. Valonauhaa en saanut kuvaan, mut se on jotain niitä jouluhärpäkkeitä mitä naisella on sisustuslaatikoissaan.

Arvio:

Alunperin maalasin mielessäni laajempaa näkymää. Enemmän taustaa esiin ja sinne myös valoa. Olisin myös halunnut paremmin heijastuksia esiin aurinkolasien pinnoilta.

Kameran, linssin (nikon d3200 ja nikkor 35mm 1:1.8G) ja kuvaajan kokemuksen (2kk opettelua) valossa mä olen silti tyytyväinen noihin kuviin 🙂

Paljon paljon paljon on vielä kuitenkin oppimista ja harjoittelua.


Jos tänne jostain eksyit ja luit loppuun asti, niin arvostan suuresti mielipidettä, kritiikkiä, rakentavaa kritiikkiä tai muuta aiheeseen liittyvää kommentointia!!

Muita mun ottamia fotoja löytyy:

EyeEm: Marko Rossi

Insta: @markorossiphotography

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.