Valokuvaus. Opettelua.

Tässä sarjassa seurataan miten 37v, vähän takakiree ja herkästi intoutuva miespuolinen henkilö oppii valokuvamaan. Tai sitten ei opi, mutta seurataan silti. Eli jos haluat tietää mitä uuden asian opettelu pitää sisällään tai sussa on muuten vaan tirkistelijän vikaa, niin tervetuloa, en suosittele.

TAUSTA:

Oltiin edesmenneen serkkupojan ja hänen vanhempien kanssa reissaamaassa kohti lappia ja mä olin ostanut kesäduunista saaduilla rahoilla jonkun halvan pokkarikameran. Se oli valkoinen ja vähän ajan kuluttua mustan harmaa. Räpsin kuvia sen reissun aikana jonkun kuus rullaa (elettiin filmiaikaa) ja kihertelin mielessäni miten voin ylpeänä esitellä huikeita reissufotoja kavereille ja porukoille.

Kotona käytiin sitten viemässä kuvat kehitykseen ja postin ne tiputtaessa luukusta alas oli tämä pieni mies into pinkeänä repimässä paketteja auki. Sain avattua ensimmäisen setin kuvia ja naama venähti lattiaan. Mitä ihmettä? Kenellä on oikeasti punaiset silmät? Miten joku talo voi heilahtaa niin, että se on yhtä suttua? Ja kuinka on mahdollista asioiden olla noin paljon kallellaan? Lopulta nivaskan keskeltä tipahti pieni taiteltu lappu:

”Hei, laitoimme sinulle kuvien mukaan pienen opaskirjasen siitä, miten voit ottaa parempia kuvia. Emme olleet täällä alkuun varmoja, oliko vika meidän laitteissa vai kuvaajassa, mutta testattuamme kehitystä muiden filmeillä, huokaisimme helpotuksesta. Ystävällisin terveisin, valokuvakehittämön väki.”

Itkuhan siinä pääsi ja taisin vähän lattiaakin potkia. En osannut, vaikka kameraa pidin käsissäni sen reissun aikana ensimmäistä kertaa. Maailma on paska paikka.

NYKYHETKI:

Olen nyt viime aikoina antanut itselleni luvan heittäytyä intoilemaan. Ja nyt kun lapsuuden traumat on aiheesta suurin piirtein käsitelty, niin olen myös uskaltautunut traumatisoitumaan valukuvauksesta hiukan lisää. Kiikkustuolissa voidaan sitten rauhassa kiroilla.

Kalusto:

  • Nikon D3200
  • Nikkor 35mm 1:1.8G
  • ESDDI – Tripod
  • Hoya 52mm filtterisetti
  • Note 8
  • Editointiin Darktable, Snapseed ja mobile Lightroom

Eli mennään melko basic kalustolla ja kohinaa tulee niin maan perkuleesti!

TOTEUTUS:

Tänne tungen siis mun otoksia, analysoin niitä jollain tasolla ja kerron kuinka paljon ahdistaa uuden oppiminen vaikka se into siihen sytkyykin pitkin mahanpohjia (tai maito, mulla on laktoosivamma). Kerron myös mitä ja miten olen opiskellut, kenestä tykkään ja miten nakertaa mieltä kun joidenkin hemmetin räpsijöiden instatilit pullottaa seuraajia ja mulla on niitä vaan kaks. V..u.

Mun insta: markorossiphotography (hitto mikä nimi, mutta kertoo ainakin asiansa).

PÄÄMÄÄRÄ:

Inspiroida itseä ja muita intoilemaan omista valokuvailuista ja muista intoiluistaan!

Joten intoilkaamme yhdessä! Olkoon kamerajumala meille armollinen ja tuokoon minulle lottovoiton, jotta voin heti aloittaa välinehifistelyn!! Jos sieltä se lottovoitto napsuu täyspotillisen verran, niin lupaan arpoa kymmenelle tämän sivuston seuraajalle jokaiselle 10k lahjakortin johonkin kameraliikkeeseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.