KieliSyöpäkirja. Alku. 15.4.18

Mä oon juonu, mut en oo juoppo. Mä oon polttanu, mut en ole tupakoitsija. Mä oon reissannu, mut en maailmaa ympäri. Mä oon soittanu bändissä, mut en ole kokenu bändäreitä. Kirjoitan ehkä peruskaiffaria enemmän, mutta en ole kirjailija. Olen ollut esimies, mutta en ikään koko paskan pomo. En ole laiha, enkä lihava, mutta mulla on hyvä perse.

Ja välillä mua ketuttaa, kun en ole saanut itsestäni aikaiseksi tehdä mestaria jossain tietyssä asiassa. Mä on vibbaillut ns. keskimaastossa koko elämäni. Olen tehnyt paljon, mutta jäänyt usein siihen pintaraapaisun asteelle. Mä oon sellainen keskivertopotilas.

Mut yhdestä asiasta olen erittäin tyytyväinen pelkkään pintaraapaisuun. Mä sain tietää about pari viikkoa sitten, että mulla on kielessä T1 kategorian syöpä. Tarkoittaa sitä, että syöpä on paikallinen ja pinnallinen, rajoittunut alle 2cm alueelle ja mitä luultavimmin riittävänä hoitomuotona on pelkkä leikkaus.

Leikkaus tehtiin neljä päivää sitten. Kielen oikea sivu aukaistiin, napsittiin pois syöpäsolut, kursittiin jäljelle jäänyt kieli kiinni ja passitettiin kotiin. Nyt sitten odotellaan patologin tuloksia ja onko tarvetta leikellä tai tutkia lisää. Kielen sivusta lähti sellainen 2x2cm pala ja lekurin mukaan menee hetki, jotta puhuminen ja syönti palautuu edes lähelle aikaisempaa tasoa.

Fiilikset:

Pelottaako? No totta munassa. Mä en olekaan tässä kropassa ikuinen. Se havainto on ehkä tiukin mitä tässä on tullu funtsittua. Vaikka kyse onkin vain T1-tason muutoksesta ja ennusteet tilastollisesti selvitä hengissä on 50-90% luokkaa, niin on sillä ”syöpä” sanalla vaan melkoinen vaikutus fiiliksiin. Vähän haastetta kehään lisää wannabe-masennus ja paniikkihäiriöt.

Mä oon koittanu ettiä tästä tilanteesta sellaista elämää isompaa neuvoa. Jotain näitä, että arvosta pieniä hetkiä, elä hetkessä jne kliseliibalaabaa.  Ja siinä leikkauspöydällä maatessa (hiukan toimimaton paikkallispuudutus) mietinkin, että onneksi jotkut hetket menee ohi, vaikka tuskallisen hitaasti.

Mutta synkkyyteen ei olla vaipumassa. Mä tykkään elää ja viimeisen viidentoistavuoden paini mentaalipuolen kanssa on tehny saman mielelle kuin säännöllinen treeni urheilijalle. Otetaan päivä kerrallaan ja keskitytään suurempaan kuvaan (ostin vähä aika sitten 50″ töllön).

Tämän hetkiset miinukset:

  • En voi syödä kiinteää ruokaa
  • Puhuminen on tuskallista ja vähäinen puhe kuulostaa kuulovammaisen tanskalaisen känniseltä sössötykseltä
  • Sauna on kielletty vielä parin päivän ajan

Tämän hetkiset plussat:

  • Ei tartte jutella kenenkään kanssa
  • Ei tartte jutella kenenkään kanssa
  • Mä oon laihtunu
  • Panacod

3 vastausta artikkeliin “KieliSyöpäkirja. Alku. 15.4.18

  1. Darling!! Edes pahimmalle vihamiehelleen ei toivo syöpää (vaikka et vihamiehiini lukeudukaan :D). Paranemisia! Minu sydän ainaki on sinu puolella ❤

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.