Kaskipoika. Kuopio, Puijonnokka

 

Kuopion Puijo on kyllä mahtavaa aluetta ulkoilla ja hilppastella. Talvella siellä saa helposti osansa laturaivosta jos ei omista suksia ja yksi kesä olin jäädä metsän peittoon, eksyin perkele.

Mutta siellä on siis aivan upeat latu/lenkkeilypolut ja parhaillaan maisemat ovat todella hulppeat. Maasto on suurelta osin helppokulkuista ja polut oikein viettelevät lenkkarit mukaansa. Ja on joku sinne joitain voimisteluvitkuttimiakin kasaillut.

Ehkä parhaat fiiikset saa kun lähtee hölkkäilemään alueen eteläisestä päästä metsään, pesiskentän kohdalta, ja hiimailee hiki purskuten pohjoisen pään laavulle, Puijonnokalle. Siellä sitä sielu ja kroppa lepää. On maisemaa ja oivaa tulipaikkaa.

Minä menin sinne tänään autolla. Hiki tuli kun kannoin puita tulipaikalle ja oli niin perhanan juili viima vielä. Niin ja mä olin siis töissä. Viidellekymmenelle hengelle piti vääntää lohikeittoa ja kahvia.

keittiö

Asiakkaiden ikähaarukka oli melkoisen loppuvoittoista ja voin rehellisesti sanoa, että oli pitkään aikaan paras tarjoilukokemus. Olin valmistanut kahta erilaista soppaa, oli gluteenitonta leipää, lihatonta voita, hengetöntä ilmaa, kotimaista ananasta ja vegaanista savua. Mutta arvaatteko? Kaikki otti rasvaisen kermaista lohikeittoa, ruisleipää voilla ja kiroillen keitettyä nokipannukahvia. Ja halusivat kaikkea vielä lisää. Ei inisty mistään vaan napakan asiallisesti kiitettiin lopussa ja toivotettiin hyvät loppuelämät.

Minä tykkäsin. Paljon. Kiitos ja kumarrus heille.

Ps. Mulla oli muuten oma kirves mukana. Vähän aluksi hävetti ottaa siitä kuva, mutta kun kirves on erittäin hyvä käyttää, niin miksipäs ei. Ukkikin ajoi ylpeästi elämänsä loppuun asti Ladalla. Kiillotti ja puunasi sen aina sunnuntaisin. Mummi pakotti.

kirves

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.